East of Eden

Hector Maclean by Shane Anderson01

Een foto van een Rubix-cube is de eerste foto die Shane Anderson schoot in zijn geboorteplaats, Kansas City, Missouri. Jaren na deze eerste foto in een speelgoedwinkel wakkerde Instagram de liefde voor fotografie aan. De fotograaf uit New York noemt zichzelf artiest, meer dan “gewoon een fotograaf”. Al op jonge leeftijd bezocht hij galerieën en luisterde hij naar symfonieën met zijn grootmoeder. Hij is dus creatieveling vanaf het prille begin en die invloed bleef in zijn hele leven. Van een begenadigd schilder en multimedia artiest tot een klassiek geschoolde bassist en toch een carrière als fotograaf. “Ik geniet van het gebruiken van een camera als een instrument. Zodra je het apparaat van binnen en buiten kent, kun je het manipuleren en gebruiken als een penceel om het gewenste beeld te creëren. Er is iets speciaals aan dat ene moment in tijd en de mogelijkheid om het te zien voor het begint.” Als zakenman en creatieveling is de ambitie van Shane groot. Hij streeft niet alleen naar mooie, artistieke beelden, maar wil ook zijn carrière, werk en merk promoten. Met hard werken kan veel gebeuren in een jaar en dus is het lastig om in te schatten waar hij over vijf jaar staat. In elk geval is hij van plan om terug naar Europa te gaan om een aantal spannende projecten na te streven.

De omgeving is altijd van groot belang in de manier waarop Shane fotografeert. “Veel mensen zeggen dat mijn werk behoorlijk architectonisch is en dat de framing en compositie zeer precies is.” Beter zijn dan reguliere modefotografie is een mooi compliment, vindt Shane. De wijze van framing en compositie komt waarschijnlijk voort uit de voorliefde voor wetenschap. Shane heeft wiskunde gestudeerd en hij denkt dat deze studie een enorme impact heeft op zijn werk. Zo schiet hij soms per ongeluk een foto in een frame in de stijl van de Fibonacci spiraal. De spiraal heeft eigenschappen en verbanden met de beroemde ‘Gulden Snede’. Op locatie wandelt Shane vaak even rond, op zoek naar unieke kenmerken in de omgeving en hoe hij iets normaals bijzonder kan laten lijken in zijn framing. ‘East of Eden’, een shoot voor Kaltblut Magazine, is een concept uit de late lente van 2018, toen Shane in Londen was. De bloeiende vlierbloesem (nu één van zijn favoriete bloemen) en de frisse lucht inspireerden hem in deze shoot met model en modeontwerper Hector Maclean. “Margritte’s ‘Le fils de l’homme’ was een belangrijke inspiratiebron voor de shoot. Dit naast een hedonistische statuur en het traditionele Bijbelse verhaal van het ‘verloren paradijs, maakt het een beetje donkerder en sensueler, vandaar de titel ‘East of Eden’.”

Hector draagt stukken van King & Tuckfield, Wonderound, Grenson, Smile by AAE, Louis Gabriel Nouchi, Uttercouture en Dirty French Girl. De sculptuur ‘Erection’ is van Stuart Glenday. Cat Bramley verzorgde de styling en Hiroaki Iwata deed haar en make-up. Op de website van Shane Anderson vind je meer schitterende foto’s.

with kind permission of Shane Anderson © 2018

6 gedachtes over “East of Eden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.