Homeless in Hamburg

Hamburg Homeless IMG_6242

Om te beginnen: Hamburg is een schitterende stad. Een stad waar je je als toerist gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken. Hamburg is een grote stad, met zo’n 1,8 miljoen inwoners is de havenstad de tweede stad van Duitsland. De stad had in de jaren ’90 van de vorige eeuw het meeste aantal miljonairs van het land en dat er nog steeds veel rijken wonen merk je in het centrum. Grote modemerken hebben er grote winkels en de winkelstraten zien er erg verzorgd uit. Een stad met deze omvang kent vanzelfsprekend ook z’n problematiek en heeft wijken waar de straten niet blinkend schoon zijn. St. Pauli is een buurt met een rauw randje. De Reeperbahn is wereldberoemd vanwege de prostitutie en dieper in de wijk sieren borden met ‘wapens verboden’ het straatbeeld. De schaduwzijde is ook terug te zien in het centrum. Hamburg kent, naast veel miljonairs, ook veel daklozen. Deze mensen trotseren kou en regen in de portieken van de vele winkels. Het straatbeeld van het centrum van Hamburg wordt na sluitingstijd gedomineerd door tijdelijke slaapkamers, met koffers en tassen als ‘kamerscherm’. Onder de brug, die de Binnenalster van de Außenalster scheidt, heeft een aantal inwoners een tent opgeslagen. Niet zichtbaar voor het grote publiek, maar wel voor toeristen en waterrecreanten die op mooie, zonnige dagen het gebied verkennen. Een kleine fotoreportage van de tijdelijke slaapkamers.

 

2 gedachtes over “Homeless in Hamburg

  1. A lovely piece of photojournalism, Koos, and, sadly, an indictment of society today. Homelessness is an increasing problem in a lot of cities and towns these days, but it is worth noting that it is not necessarily the fault of society as a whole that people find themselves in this position. Andrew started working for a homeless charity at the beginning of the year, and it has opened both our eyes in the months since. Yes, there are those whose addictions have left them without the financial means to support themselves, but there are also those for whom sleeping on the streets is a deliberate choice (one lady where we are has chosen not to live in the offered housing because of an inherent fear of fire – she lost loved ones in a fire that claimed some of her family). Sadly, the situation is increasingly visible and councils/charities are struggling to support those in need in the way they have done in the past because of budget cuts. All we, as individuals, can do is support and help the homeless and dispossessed as best we can, particularly now that winter is fast approaching xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.