Shirakawa-go

Shirakawa-go IMG_8557 KKIn de Japanse prefectuur Gifu ligt een dorpje verscholen tussen hoge bergen, ver weg van het moderne Japanse leven. Shirakawa-go is aangemerkt als UNESCO-erfgoed. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan en in de warme zomermaanden gaan de dagen op fijn traag tempo voorbij. De toeristen zorgen voor reuring in het dorp en zorgen voor inkomsten voor het kleine aantal winkeltjes en theehuisjes. Shirakawa-go wordt gekenmerkt door de vele rieten puntdaken. De daken zijn steil van vorm en de houten spanten zijn vaak sierlijk bewerkt. Het dorp is overigens, vanwege de ligging hoog in de bergen, in de winter nauwelijks te bezoeken. Maar als je er in de winter kunt komen, zie je feeërieke taferelen. Shirakawa-go hebben wij bezocht met een goede busverbinding vanuit Takayama.

 

2 gedachtes over “Shirakawa-go

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s