MONO

MONO IMG_3930

Voor het derde achtereenvolgende jaar werd het Lloyd Hotel van 16 tot en met 18 februari 2018 omgetoverd tot een shopping paradijs voor liefhebbers van Japans vakmanschap en Japanse kunst. Net als in 2016 en 2017 waren diverse hotelkamers in het hotel de ‘marktkramen’ voor al het moois uit Japan. Dit jaar was het zelfs mogelijk om heerlijke zoetwaren van Sweet Hirado te eten onder het genot van thee in een zaal die aandeed als een authentieke theehuis. Een ander hoogtepunt waren de kunstwerken van Japans cederhout, met de hand gemaakt door Shimpei Arima. Geef je in Japan een cadeau, dan wordt het keurig en nauwgezet ingepakt. Tijdens MONO Japan toonde fabrikant Isshindo de inventieve inpakdozen en onderzocht de fabrikant of er belangstelling zou zijn op de Europese markt voor hun producten. Vrolijke producten waren er van Kyo-to-to. Zij hadden zo’n 200 kleine borduurwerken met Japanse personages mee naar Amsterdam gebracht. Japanse mandjes voor het zachte prijsje van ruim € 200 waren te verkrijgen bij Studio Chikufusha. De bamboo wordt met de hand gevlochten en ieder mandje is dus uniek. Utsuwa Shoken is een galerie uit Kanagawa die prachtige keramieken van Japanse vakmensen liet zien. ‘In Praise of Shadows’ is het kunstproject van Seitaro Yamazaki en Seita Kobayashi. Het werk is een installatie van papier met Japanse woorden die enkel te zien zijn als ze vanachter worden opgelicht. Samen met wierook en mooie muziek, vormde deze installatie een mooi rustpunt in het hotel. Tijdens MONO Japan serveerde Nikkou heerlijke noodles, die binnenkort in het eigen Nikkou Restaurant in Amsterdam te eten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.