Shiota | Hess

Deze diashow vereist JavaScript.

In ‘s-Hertogenbosch staan twee schitterende, aan elkaar geschakelde musea: het NoordBrabants Museum en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Ieder met z’n eigen signatuur en daardoor elkaar aanvullend. Tot en met 1 oktober 2017 is het werk van Nederlandse kunstenaar Bart Hess te zien in de indrukwekkende expositie ‘Future Bodies’ in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Hess werd in één klap wereld beroemd vanwege het ontwerp van een jurk voor Lady Gaga. Dat is een klein feitje als je kijkt naar zijn omvangrijke oeuvre, waarvan een aantal hoogtepunten wordt getoond in ‘s-Hertogenbosch. Het is een expositie met veel filmmateriaal waarin Bart Hess de relatie tussen mens en materiaal magnifiek in beeld weet te brengen, maar er is ook werk dat aangeraakt mag worden èn in het ‘laboratorium’ wordt de bezoeker uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan.

Chiharu Shiota is een kunstenaar die geboren is in Osaka, Japan. Na een verkenning in de schilderkunst heeft Shiota haar weg gevonden in lijnen. In het NoordBrabants Museum is voor de op maat gemaakte installatie ‘Uncertain Journey’ een hele zaal vrijgemaakt. Een schitterend werk waar bezoekers lange tijd in stilte van genieten. Ook schilder- en fotowerk is in het museum te zien, net als het topstuk ‘The Key in the Hand’ dat als één van de beste stukken van de 56e biënnale van Venetië wordt beschouwd. Het werk van Chiharu Shiota is te zien tot en met 15 oktober 2017. Ga dus naar ‘s-Hertogenbosch en koop een combi-ticket voor beide musea.

mentioned artists / Koos Kostwinder © 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.