Photos from Asia

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Fotografie uit Azië in het Fotografiemuseum Amsterdam, FOAM. De Japanse fotograaf Hiroshi Sugimoto benadert fotografie als een ambachtsman. Hij fotografeert het liefst analoog en maakt gebruik van de mogelijkheden van de camera en de donkere kamer. Indrukwekkend is bijvoorbeeld zijn serie ‘Theatres’, waarin hij bioscopen tot leven brengt door een sluitertijd te hanteren ter hoogte van de duur van de film die ten tijde van het maken van de foto draaide (anderhalf tot twee uur). Het werk van de kunstenaar is nog te zien in FOAM tot en met 8 maart 2017 en op de website van de Hiroshi Sugimoto.

De Chinese fotograaf Ren Hang provoceert. Zijn modellen, de mannen vaak vrienden en de vrouwen vaak aangemeld via zijn website, portretteert hij bij voorkeur naakt met een simpel fototoestelletje. De naakten dragen vruchten, veren van pauwen, planten of elkaar om geslachtsdelen te bedekken. Maar ook laat hij de modellen in al hun naakte kwetsbaarheid zien, zonder dat ze kwetsbaar overkomen. De tentoonstelling in FOAM, te zien tot en met 12 maart 2017, toont slechts een klein deel van zijn omvangrijke oeuvre. De meest confronterende werken vind je in het boek dat in het museum te koop is en vind je op de website van Ren Hang. Op 24 februari 2017 is bekendgemaakt dat Ren op 29 jarige leeftijd uit het leven is gestapt.

all original art work © Hiroshi Sugimoto & Ren Hang

6 gedachtes over “Photos from Asia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.