Fushimi-Inari-Taisha

Kyoto IMG_0685

Duizenden ‘torii’ die je begeleiden op weg naar de top van de Fushimi berg. De 233 meter hoge berg ligt net buiten Kyoto en trekt jaarlijks vele toeristen. Aan de voet van de berg is Kitsune te vinden, deze vos heeft een sleutel in z’n bek en  bewaakt daarmee de rijstschuur. De paden met de ‘torii’ leiden je naar de vele Shintō shrines (tempels) die gewijd zijn aan de god van rijst en sake, Inari. De ‘torii’ hebben inscripties van families of bedrijven die de rode poortjes hebben gedoneerd. De beste tijd om de berg en de ‘torii’ te bezoeken is in de ochtend en vlak voor zonsondergang, voor redelijk lege paden en een mooie lichtinval van de opkomende of ondergaande zon.

2 gedachtes over “Fushimi-Inari-Taisha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.