Hidden Temple

Tokyo IMG_0907

In hartje Shinjuku, één van de levendige wijken van Tokyo, staat een schitterende tempel verscholen tussen kantoorcomplexen en hotels. Shinjuku Ruriko-in Byakurenge-do is een boeddhistische tempel van deze tijd. Het gebouw, dat in 2015 de Good Design Award won, is ontworpen door Kiyoshi Sey Takeyama van architectenbureau Amorphe. In de tempel zijn gebedsruimtes, een herdenkingsruimte en een meditatieruimte te vinden. De ruimtes zijn niet ingericht als de gebruikelijke boeddhistische tempels. De sfeer in de ruimtes is sober, een enkel object, wanden van beton en hier en daar een raam dat het daglicht op een mooie wijze binnen laat. De tempel lijkt behoorlijk gesloten, maar is vrij toegankelijk voor het publiek. Je  wordt vriendelijk ontvangen en mag met een bezoekerspas het hele gebouw bekijken. Een pareltje dat het waard is om ontdekt te worden.

2 gedachtes over “Hidden Temple

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.