Shores of the Yangtze

2016-04-09 15.48.45

Fotograaf Ruben Terlou heeft een tijd gewoond in China en leerde de taal. Heel handig voor de schitterende televisieserie die hij maakte voor de VPRO. ‘Langs de oevers van de Yangtze’ is zonder twijfel het mooiste programma dat het afgelopen seizoen op de televisie is getoond. Ruben Terlou neemt ons mee stroomopwaarts langs de langste rivier van China, van Shanghai tot aan Tibet. Hij ontmoet er mooie mensen en laat hen hun, vaak ontroerende, verhalen vertellen. Tijdens zijn reis maakte hij foto’s die tot en met 12 juni 2016 te zien zijn bij Noorderlicht Fotogalerie in Groningen. Een wandeling door de expositie levert vaak een ‘o-ja’ ervaring op voor degenen die de televisieserie hebben gezien. De serie en de verhalen zijn te zien op de website van de VPRO. De foto’s van de expositie zijn gemaakt met de iPhone 5S en bewerkt met Instagram. De copyright van de originele foto’s ligt, vanzelfsprekend, bij Ruben Terlou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.