Dominicanen

IMG_9417

Een paar dagen Maastricht zijn niet compleet zonder een bezoekje aan één van de mooiste boekhandels van Nederland: Dominicanen. De winkel is gevestigd in de Dominicaner Kerk die in 1294 is ingezegend. Na een ingrijpende restauratie en verbouwing, onder ontwerp van Merkx+Girod, is het gebouw sinds 2006 het onderkomen van de boekhandel. Over de lengte van de kerk is een gigantische boekenkast gebouwd. In het koor bevindt zich een koffiebar, met een tafel in de vorm van een reusachtig kruis als blikvanger. Dominicanen staat in CNN’s 18 Coolest Bookshops van 2015 en was in 2008 al eens uitgeroepen tot de ‘mooiste boekwinkel ter wereld’ door de Britse krant The Guardian. De kerk is 7 dagen per week geopend.

Een gedachte over “Dominicanen

  1. Pingback: Amen – COS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.