MuCEM

MuCEM

In 2013 werd de tweede stad van Frankrijk plotseling een stukje hipper en mooier. In dat jaar was Marseille Europese Culturele Hoofdstad en opende het museum voor Europese en Mediterrane beschavingen haar deuren. MuCEM is een ontwerp van de Franse architect Rudy Ricciotti in samenwerking met de eveneens Franse architect Roland Carta. Het museum is een doos verpakt in een schitterende ‘kanten’ verpakking van beton dat versterkt is met vezels. Het omhulsel biedt mooie doorkijkjes op de haven, de stad en de zee. MuCEM is met een rechte loopbrug verbonden aan de oude vestingwerken van de stad, dat geheel is opgeknapt en een mooi park herbergt. De collectie van MuCEM is niet opzienbarend, de architectuur maakt gelukkig veel goed.

4 gedachtes over “MuCEM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s