Unité d’Habitation

IMG_8171

In 1946 ontwierp de Frans-Zwitserse architect Le Corbusier een 18 etages tellend appartementen-complex in Marseille. In 1952 werd Unité d’Habitation opgeleverd. Het gebouw is een favoriete bezienswaardigheid van liefhebbers van architectuur. Er zijn schitterende unieke designs in het complex te vinden, zoals speciaal ontworpen lampen, zonwering, gekleurd glas en deuren. Het beton heeft de tekening van de houten bekisting waarin het is gegoten, het mooiste voorbeeld hiervan vind je op het dak. Het gebouw biedt plaats aan appartementen, twee overdekte winkelstraten en een dakterras met zwembad. Een complex als een stad (La Cité Radieuse). Het gebouw wordt nog steeds bewoond, maar de winkels zijn nagenoeg verdwenen. Tegenwoordig kun je er overnachten als hotelgast en dineren in het restaurant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s