NOMA

2015-04-02 23.49.42-1

Eén van de beste restaurants ter wereld staat in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hoe mooi zou het zijn als je op een citytrip aan deze fijne stad dan ook een keertje kunt eten bij NOMA. Inderdaad, wij deden het op 2 april 2015. Na een zenuwslopend online reserveringsproces en vele contactmomenten daarna, schoven we op Witte Donderdag aan bij Katy en Phil uit Leeds. We hadden een shared table gereserveerd en dat bleek een tafel voor vier. Het klikte uitzonderlijk goed met deze twee mooie mensen uit Engeland. Eten bij NOMA is een ervaring. Dat begint al bij binnenkomst, waar de totale crew, inclusief chef René Redzepi, je verwelkomt. Alle zeventien gangen worden opgediend door de koks zelf. Ze vertellen uitgebreid over wat je op je bord ziet liggen en hoe je het gerecht het beste kunt eten (heel vaak lekker met je handen). Het eten is bijzonder: van 150 jaar oude oesters tot origami van knoflook. Het ziet er allemaal spectaculair uit en de smaken zijn verfijnd en soms erg verrassend. De wijnen, allemaal wit, zijn van uitstekende kwaliteit en passen goed bij de gerechten. De vier uur durende avond wordt, op verzoek, afgesloten met een fotomoment met de keukenbrigade. De foto’s zijn gemaakt met de iPhone 5S en bewerkt met instagram.

12 gedachtes over “NOMA

      1. Ja dat geloof ik best, maar best ook prijzig neem ik aan?

        Allé, ge moet daar voor zijn. Ik zou er toch niet mee gegeten hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.