Waltzing Vienna

Schönbrunn

De hoofdstad van het Habsburger Rijk: Wenen. De grandeur van welleer vind je nog steeds terug in de rijkelijk versierde gebouwen. De rijkdom van het koninkrijk vind je terug op elke hoek van de straat. In het hart van de stad is de Hofburg, het winterpaleis, met o.a. het Sisi Museum en het Palmenhaus, een orangerie omgebouwd tot restaurant. Pal naast de Hofburg ligt het parlementsgebouw. Groots met schitterende beelden die parlementariërs uitbeelden. Net buiten het centrum ligt Schloß Belvedere en z’n lager gelegen orangerie. De twee gebouwen herbergen een omvangrijke kunstcollectie. Het zomerpaleis ligt op een paar metrohaltes vanuit het centrum. Het gigantische Schloß Schönbrunn heeft een groot aantal gerestaureerde vertrekken uit de tijd van Elisabeth en Frans Jozef. Fotograferen in het paleis is verboden, de zeer gedateerde boekjes en ansichtkaarten moeten immers verkocht worden. De grote tuin bij het paleis is zeker een bezoek waard. Loop de heuvel op naar de Gloriëtte om over Wenen uit te kijken.

5 gedachtes over “Waltzing Vienna

    1. Ben benieuwd wat voor nieuws je ziet, Paul. Wij hadden in elk geval het idee dat we zeker ook nog eens een keer in de zomer moeten gaan. Zien hoe de stad er uitziet in de warmte en in de zon. Trouwens, binnenkort nog meer foto’s van de diverse musea 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.