San Francisco, CA

San Francisco

‘If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair’. Een stad gebouwd op bergen, met steile straten, en liggend aan een baai, met twee beroemde iconen: Alcatraz en Golden Gate Bridge. De stad aan de westkust van de Verenigde Staten is een toeristische attractie van jewelste. Het is een stad met vele gezichten. Van een groot Aziatisch centrum tot de overbekende homostraat Castro, van het rafelige Tenderloin tot het keurig aangeharkte Presidio.

Tot 2016 is het belangrijkste museum van San Francisco, het museum voor moderne kunst, gesloten vanwege verbouwing en dus moeten kunstliefhebbers het doen met De Young Museum. Het is overigens geen straf om rond te dwalen door het museum dat schitterend ligt in het Golden Gate Park. Binnenkort meer foto’s van de kunst in het museum.

Wat doe je op een zonnige, warme zaterdagmiddag in september? Juist! Dan ga je naar Castro, een straat waar Amerikanen zich vergapen aan alles wat een regenboogkleur heeft. Of je gaat genieten van de zon in Mission Dolores Park. Of je gaat tv-herinneringen ophalen bij de Painted Ladies.

Het leven van Walt Disney heeft een schitterende plek gekregen in The Presidio, een wijk met mooie herbestemde panden en dichtbij de Golden Gate Bridge. Het Walt Disney Family Museum is een interactief museum, waarin de ontstaansgeschiedenis van o.a. Mickey Mouse en Disney World wordt verteld. Een feest voor oog en oor.

De TransAmerica Tower is een beeldbepalend architectonisch hoogstandje dat in het financieel centrum van San Francisco staat.

En dan is er natuurlijk dat andere icoon. De Golden Gate Bridge. Op weg naar de brug kun je even langswippen bij het bijzondere Palace of Fine Arts Theatre. Een soort Romeins gebouw dat niets huisvest. Het staat leeg. Het ligt schitterend in een park. De Golden Gate Bridge verbindt San Francisco met Marin County. Je kunt over de brug met de auto en de fiets en je kunt naar de andere zijde lopen. Het uitzicht vanaf de brug is geweldig: je ziet de stad, de baai en de constructie van dit geweldige gevaarte.

Een gedachte over “San Francisco, CA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.