Portland, OR

Portland

“Keep Portland Weird” is de officieuze slogan van de stad aan de rivier Willamette. Nieuwe en schitterende oude bruggen verbinden de twee stadsdelen van één van de groenste steden ter wereld.

Het stadscentrum is redelijk compact en heeft een fijne mix van architectuurstijlen. Moderne kantoor-gebouwen zijn te vinden in het zuid-westen van de stad. De oude bierbrouwerijen in Brewery Blocks zijn schitterend omgebouwd tot appartementen- en winkelcomplexen.

’s Werelds grootste onafhankelijke boekwinkel staat in Portland. Powell’s beslaat een compleet ‘block’ (zo’n 6.300 vierkante meter) en heeft zelfs nog een aantal filialen elders in de stad. Het volledige assortiment is via de website te verkrijgen, maar het mooiste is natuurlijk om uren rond te dwalen tussen de miljoenen boeken.

Zoals in alle steden, zijn de grote ketens ook in het centrum van Portland gevestigd. Aan de overzijde van de rivier zijn alternatieve winkels te vinden in North Mississippi Avenue. Een relaxt straatje met relaxte winkels en vriendelijke eigenaren. Verscholen in een oud gebouw onder de grote lussen van de vele snelwegen van en naar Portland ligt Beam & Anchor, een fijne winkel met mooie woonspullen.

Wij waren slechts anderhalve dag in Portland. Veel te kort voor deze fijne stad. We hebben de bezienswaardigheden, zoals de beroemde rozentuin, links laten liggen en hebben vooral de sfeer geproefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.