Seattle, WA

Seattle

Rainy city wordt de stad wel genoemd: Seattle in de staat Washington in de Verenigde Staten. Het was anderhalve dag bewolkt en wij hebben geen regendrup gezien en gevoeld. Het was warm en zonnig halverwege september. Ideaal weer om deze mooie stad te verkennen. Zeg je Seattle dan zeg je Pike Place Market, een overdekte markt van vele verdiepingen met kraampjes met verse producten, maar ook met kleine winkels met comics, sieraden en veel meer.

Neerlands trots in Seattle. De openbare stadsbibliotheek is o.a. ontworpen door OMA van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het gebouw is gigantisch en heeft schitterende uitzichten dankzij het vele glaswerk. Een heerlijk gebouw om in rond te dwalen en foto’s te maken.

Een ander icoon van de stad is vanzelfsprekend de Space Needle. De toren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962 en is sindsdien dé toeristische attractie van Seattle. Vanuit de binnenstad is de Space Needle te bereiken met een monorail.

Diezelfde monorail glijdt door een architectonisch kunstwerkje van Frank Gehry, het EMP Museum. Een museum dat de popcultuur in alle facetten belicht. Van de popmuziek van Seattle’s Nirvana naar de iconen van de Science Fiction. Van de wereld van Fantasy naar de videoclips van Seattle’s Macklemore & Ryan Lewis. Een heerlijk interactief museum in een gebouw dat van bovenaf gezien de vorm heeft van een kapotgeslagen gitaar van Jimi Hendrix.

Seattle is een echte Amerikaanse stad. Brede straten in een overzichtelijk blokpatroon. De gebouwen zijn groots en het winkelaanbod is divers. Shoppen is er dus prima te doen. En vanaf de hoger gelegen wijken heb je een fijn uitzicht.

Voor het alternatieve winkelaanbod en een relaxte sfeer ga je naar Capitol Hill. Een wijk met hippe winkels, restaurants en heerlijke ijsjes.

Aan de voet van de Space Needle ligt glas. Veel glas. Geblazen in vele vormen en in vele kleuren. Het Chihuly Garden and Glass is een ode aan glaskunstenaar Dale Chihuly. Zijn werken zijn er op een mooie wijze tentoongesteld in donkere ruimtes en in de tuin.

Nog meer sculpturen zijn te vinden in Olympic Sculpture Park. Schitterend gelegen tussen de baai, het spoor en een weg, staan grootse beelden in een mooi aangelegd park. Het uitzicht over de baai is geweldig, net als de bijzondere verzameling kunstwerken van o.a. Richard Serra, Alexander Calder, Louise Bourgeois, Roy McMakin en Jaume Plensa.

4 gedachtes over “Seattle, WA

    1. You definitely should visit Seattle, when you’re in the neighbourhood. It’s a great city! Tip: visit in September: great weather and great deals for hotels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s