Vancouver, BC

Vancouver

Natuur, natuur en nog eens natuur. Vancouver, één van de meest leefbare steden ter wereld, heeft het in overvloed. De stad was in september 2014 nog in opperbeste zomerstemming. De zon scheen volop en inwoners genoten met volle teugen. Ga je naar Vancouver, dan ga je naar de leukste overdekte markten van Noord-Amerika op Granville Island. Mooie producten in mooie kramen.

Vanuit Granville Island is het een klein eindje lopen naar het stadsstrand van Vancouver. Kitsilano Beach heeft niet enkel een strand, maar ook wandel-, jog- en fietspaden en een openlucht zwembad. En een adembenemend uitzicht op de stad.

De binnenstad van Vancouver is niet groots en meeslepend. Geen indrukwekkende architectuur. Het winkelaanbod is niet spannend. Vancouver moet het vooral van de natuur hebben.

Grote musea vind je niet in Vancouver, maar gelukkig is er kunst op straat te vinden. Dit jaar is er weer een Vancouver Biënnale, met werken van o.a. Osgemeos (Giants), Bernar Venet (217.5 Arc X 13) en Dennis Oppenheim (Engagement).

Een groot stadspark van 405 hectare is Stanley Park. Een schitterend natuurgebied, met totempalen, zeehonden en rotspartijen. Een dijk van 9 kilometer ligt om het hele park heen en grenst aan de ene kant aan het park en aan de andere kant aan het woeste water van English Bay.

5 gedachtes over “Vancouver, BC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.