Stedelijk

Stedelijk

Na de verbouwing en heropening van de twee grote musea in Amsterdam, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum, is het zelfs op maandag goed toeven in de hoofdstad. Op 14 april ‘deed’ ik een kort rondje door het Stedelijk. Op het programma: Marcel Wanders met zijn 25 jarig jubileum expositie ‘Pinned Up’ en de realistische fotokunst van Jeff Wall in de tentoonstelling ‘Tableaux Pictures Photographs 1996-2013’. Het design van de Nederlander Wanders is wereldberoemd, alle bekende ontwerpen zijn te zien in de overzichtstentoonstelling die af en toe hysterisch is. Het werk van de uit Vancouver afkomstige fotograaf Wall oogt sereen. De fotograaf lijkt te observeren, maar deinst niet terug voor enscenering. De expositie is ruim opgezet en de foto’s, in lichtbakken, komen hierdoor mooi tot hun recht. Als toegift op mijn minironde door het Stedelijk zag ik in één van de zalen nabij de expositie van Jeff Wall de mooie schilderijen van Günther Förg. Marcel Wanders is nog te zien tot en met 15 juni 2014. Jeff Wall is nog te zien tot en met 3 augustus 2014. Meer informatie vind je op de website van het Stedelijk Museum. De foto’s zijn gemaakt met de iPhone 4S en bewerkt met instagram.

5 gedachtes over “Stedelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.