Radio Kootwijk

Radio Kootwijk

Het beloofde een mooie lentedag te worden. 20 maart werd daarom dé dag waarop ik eindelijk Radio Kootwijk van dichtbij zou zien. Het werd een fikse fietstocht van in totaal – heen en terug – een kleine 62 kilometer. Een mooie tocht over de Veluwe, heuvel op en heuvel af, door bossen en dorpjes, over heidevelden en langs grazende koeien. Radio Kootwijk ligt op de Veluwe, dichtbij de oefenterreinen van het Ministerie van Defensie. Het is het voormalige zenderpark dat in het begin van de 20e eeuw zorgde voor de communicatie tussen Nederland en de toenmalige koloniën. Met de bouw van het park, zenders en woningen voor werknemers, werd gestart in 1918. De voorloper van het huidige KPN begon te zenden vanaf 1923 vanaf Radio Kootwijk en haalde de laatste zendmast in 1980 neer. In 1999 verloor Radio Kootwijk de functie van zenderpark. Het gebied is vanaf 2005 open voor het publiek en heeft de status van Rijksmonument. Het hoofdgebouw, de ‘Kathedraal’, en de nabij gelegen watertoren zijn ontworpen door Julius Luthmann. Een aantal gebouwen op het zenderpark is te huur voor evenementen en er worden regelmatig excursies gehouden in het hoofdgebouw. Op de website van Radio Kootwijk vind je meer informatie.

2 gedachtes over “Radio Kootwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s