Exploring

De Koepel

Het is een beetje vreemd. Als je richting het oosten van de stad Arnhem gaat, kom je uiteindelijk uit in het dorp Westervoort. Loop je westwaarts dan kom je uiteindelijk uit in Oosterbeek. Vorige week ging ik westwaarts, langs de Rijn, om eindelijk eens De Koepel Gevangenis van dichtbij te zien en, met zweet in de handen, te fotograferen. Het Rijksmonument staat in de wijk Lombok, midden tussen de huizen en is volledig ommuurd. Op m’n weg naar De Koepel liep ik langs ArtEZ, de kunstenopleiding in Arnhem. Een gebouw dat uit verschillende bouwstijlen bestaat. De recentste aanbouw van ArtEZ is een ondergrondse dansstudio. Het glazendak, dat boven het maaiveld uitkomt, verraadt dat er een aanbouw is. Over de gemeentegrens van Arnhem ligt landgoed Mariëndaal. Een schitterend natuurgebied met het oude landhuis Mariëndaal, dat op dit moment leeg staat.

3 gedachtes over “Exploring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s