Exploring

Malburgen

Een zonnige middag in februari. Een mooi moment om de Rijn over te steken richting ‘Arnhem-Zuid’ en Malburgen-West te ontdekken. De wijk ligt tegen de Rijn aan en is oorspronkelijk ontworpen als ‘tuindorp’. Het ontwerp is door de Tweede Wereldoorlog en de woningnood in de jaren ’50 niet uitgevoerd. In plaats van het ‘tuindorp’ werden flats gebouwd om de vele woningzoekenden te huisvesten. Ruim tien jaar geleden is gestart met een  vernieuwing van de wijk. Oude na-oorlogse woningen maken plaats voor nieuwe eengezinswoningen en appartementen. De wijk oogt ruim en heeft veel groen. Het lijkt alsof Malburgen-West alsnog een ‘tuindorp’ wordt.

6 gedachtes over “Exploring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s