Tension

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hoe kun je dansen, zonder te dansen. New Yorker Nir Arieli zocht het antwoord in professionele dansers. Zonder enige ervaring in choreografie weet hij de dansers een verhaal te laten vertellen. De dansers vertrouwen de fotograaf, ze kunnen improviseren op de verbale aanwijzingen over ideeën, atmosferen en beweging door de fotograaf. Iedere sessie levert honderden foto’s op, die Nir onderwerpt aan een selectie om te komen tot de perfecte compositie: beweging in beeld. Nir Arieli was een op zichzelf teruggetrokken kind. Hij leerde het vak als militair fotograaf in het Israëlische leger en vertrok na zijn diensttijd naar de Verenigde Staten om te studeren aan de New York’s School of Visual Arts. Met fotografie kreeg hij meer zelfvertrouwen en deze kunstvorm legt nog steeds de basis voor zijn gemoedstoestand en het vertrouwen in zichzelf. De sympathieke Nir houdt van fysieke dans, van de buitenkant lijkt deze danssoort agressief, maar eigenlijk tonen dansers zich van hun meest kwetsbare kant. Het contrast is vergelijkbaar met het leger dat wapens geeft aan jonge, breekbare kinderen. De complete serie ‘Tension’, inclusief een film, en ander werk, vind je op de website van Nir Arieli.

with kind permission of Nir Arieli © 2013

6 gedachtes over “Tension

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s