Rijks

Rijks Museum

Op 13 april 2013 opende het Rijks Museum haar deuren na tien jaren verbouwing. Het was het wachten meer dan waard. Het gebouw van architect P.J.H. Cuypers, dat in z’n oorspronkelijke staat in 1885 werd geopend, is ontdaan van alle schotjes, muurtjes en kamertjes die in de loop van de jaren waren opgetrokken. Het resultaat is een open en transparant gebouw dat vele oorspronkelijke details laat zien. Hoofdarchitecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz ontwierpen o.a. de nieuwe entrees van het gebouw, met een schitterend atrium dat beide zijden van het gebouw verbindt, en het nieuwe Aziatische paviljoen. Het Rijks Museum heeft sinds de heropening al meer dan één miljoen bezoekers over de vloer gehad. Het museum is dagelijks – 365 dagen per jaar – geopend en is de grootste attractie van de Nederlandse hoofdstad. Bezoek het museum vooral niet in de herfstvakantie, zoals wij deden, maar probeer het eens op een maandagochtend om 9 uur, waarschijnlijk kun je er dan rustiger genieten van de meer dan 400 topstukken.

Het Rijks Museum is mijn inzending voor ‘Mass Observation – Autumn without the leaves‘, het geeft een blik op de wereld, vanuit verschillende windhoeken, georganiseerd door blog-vriend Richard Cooper-Knight.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.