Singapore Cityscapes

Cityscapes

Singapore is sinds 1965 een onafhankelijke staat, na ruim honderd jaar Engelse kolonisatie. De overblijfselen van de kolonisatie zijn nog op vele plekken in de hoofdstad te vinden, van Chinatown tot het wereldberoemde Raffles Hotel. De kleinste republiek van Azië telt 5,5 miljoen inwoners, waarvan het overgrote deel van Chineze afkomst. De staat bezit ongeveer 80% van de woningen. De overige 20% is in privaat bezit en wordt hoofdzakelijk bewoond door expats. Singapore heeft, na Shanghai, de grootste haven ter wereld. De haven trekt veel multinationals en hierdoor is Singapore een zeer welvarend land. Een week in Singapore vonden wij nog te kort. Er is veel te zien en te beleven.

2 gedachtes over “Singapore Cityscapes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s