Gardens by the Bay

Gardens by the bay

In oktober 2011 opende Gardens by the Bay: 101 hectare groot, met supergrote bomen, een park aangelegd onder architectuur en twee gigantische kassen. Gardens by the Bay is ontworpen door Grant Associates en Gustafson Porter en is sinds de opening dé toeristische attractie van Singapore en hét voorbeeld van duurzaamheid. Een ingenieus water- en energiestelsel regelt het gebruik van regenwater, in toiletten en watervallen, en de stroomvoorziening, gegenereerd door zonnecollectoren. De zonnecollectoren zijn ondermeer te vinden op de 25 tot 50 meter hoge metalen bomen. Tussen een aantal metalen bomen is op 22 meter een hangbrug gespannen.  In de kassen, de biomen, zijn een bloemen en een regenwoud te vinden, binnenkort meer over deze kassen. ’s Avonds is Gardens by the Bay schitterend verlicht.

3 gedachtes over “Gardens by the Bay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s