Buddha Temple

Buddha temple

Chinatown in Singapore is één van de levendigste wijken. Winkels en restaurants in de vele koloniale gebouwen en markten in de soms nauwe straten. In 2007 opende een nieuwe Buddha tempel in de wijk. De tempel, die in 2008 is ingewijd, zegt de originele hoektand van Buddha te bezitten. Deze relikwie is te vinden in de gebedsruimte op de derde etage. De tempel is overweldigend, de grote hal heeft duizenden kleine Buddha beelden aan de wand die grotere Buddha beelden omlijsten. We werden getipt door één van de vaste bezoekers van de tempel om vooral ook naar boven te gaan. Een gouden tip, want we zagen niet alleen de heilige gebedsruimte en een museum, maar ook de daktuin. Een schitterend aangelegde tuin waar de drukte van Chinatown niet te horen is. Een prima plek om te mediteren. In de grote pagode in het centrum van de daktuin is een groot gebedsrad te vinden. De Buddha Tooth Relic Temple is, hoewel nog maar zes jaren oud, nu al een bezienswaardigheid die je mee zou moeten pakken tijdens een bezoek aan Singapore.

Een gedachte over “Buddha Temple

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.