Kuala Lumpur Cityscapes

Cityscapes

Kuala Lumpur, de grootste stad van Maleisië met 1,6 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van het land dat sinds 31 augustus 1957 onafhankelijk is. Dit feit wordt ieder jaar gevierd en toen wij er waren, was het de 56e verjaardag van Maleisië. Het onafhankelijkheidsfeest vindt traditiegetrouw plaats op Dataran Merdeka, onafhankelijkheidsplein, een groot plein met een 100 meter hoge vlaggenmast en een aantal belangrijke koloniale panden, zoals Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club en het textielmuseum. Ook vind je het bezoekerscentrum van Kuala Lumpur. Dichtbij is de Central Market, in het hart van Chinatown. Een stuk verderop staan de nieuwe toeristische attracties van de stad: Petronas Towers. Twee torens van 452 meter hoog, met op de 41e verdieping een luchtbrug die de torens met elkaar verbindt. Onder de torens is één van de vele ‘malls’ die de stad rijk is, te vinden. Een andere ‘landmark’ is KL Tower. Vanuit ons hotel keken we uit op deze telefoonmast van 421 meter hoogte.

4 gedachtes over “Kuala Lumpur Cityscapes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s