ZOO 100

IMG_8035 Burgers' ZooIn 1913 begint Johan Burgers in Apeldoorn Faisanterie Buitenlust in ’s Heerenberg. Toen er in Arnhem een groter stuk grond vrijkwam, verhuisde Johan Burgers zijn beestenboel naar de plek waar 100 jaar later Burgers’ Zoo nog steeds floreert. Burgers’ was vanaf het begin al innovatief. Roofdieren werden niet opgesloten in kooien, maar op grote terrassen, omringd door grachten en kunstrotsen. Vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw begon de kleinzoon van Johan Burgers, Antoon van Hooff, met de nieuwste innovaties en uitbreidingen: Burgers’ Bush, Burgers’ Desert en Burgers’ Ocean. Inmiddels is de achterkleinzoon, Alex van Hooff, aan het roer van één van de grootste publiekstrekkers van Arnhem. Zijn Burgers’ Zoo schonk Arnhem een gigantische aardvarken, ter gelegenheid van de 100-ste verjaardag van de dierentuin. Het cadeau aan de stad komt te liggen in het Bartokpark, tegenover de nieuwste aanwinst in Arnhem: Rozet. In 2013 kreeg Burgers’ Zoo het predikaat ‘koninklijk’ cadeau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s