Arnhems Buiten

IMG_7896 Kookplaats

Landgoed Den Brink, gelegen tussen de stuwwal en de Rijn in Arnhem, is tussen 1930 en 1960 ontwikkeld tot een bedrijvenpark. Met de nadruk op park. Ongeveer tien procent van de vijftig hectare grond is bebouwd, voor de rest is het groen. Grasvelden, struiken, planten en bomen. Vele jaren heeft onderzoeksinstituut KEMA het terrein in bezit gehad en testte in de vele gebouwen allerlei producten. In de loop van de tijd vestigden zich ook andere bedrijven op het terrein en werd het park steeds meer een energieke plek. Bedrijven die aan ontwikkeling van groene, duurzame energie werken, hebben hun thuisbasis in het park. In juli 2013 hadden we op een zonnige zondag een feestje in Arnhems Buiten. In de oude kantine, tegenwoordig restaurant De Kookplaats met heerlijk terras, werd heerlijk gegeten en gedronken. Een rondleiding bracht ons op verschillende plekken van het gigantische terrein en leidde ons naar de schitterende architectuur uit de twintigste eeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.