Musee du Louvre

Louvre

Misschien wel het mooiste museum van Europa. Het Louvre. Het oude koninklijke paleis, bekend van de piramide ontworpen door I.M. Pei en beroemd om de kunst. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo hebben hun thuis in het museum. Maar er is meer. In de Richelieu-vleugel hangen werken van Rembrand, er bevinden zich twee gigantische binnenplaatsen met schitterende beelden en de indrukwekkende appartementen van Napoleon III zijn er te vinden. In de Denon-vleugel zijn de eerder genoemde wereldberoemde werken te zien, maar ook Italiaanse schilders en de nieuwe afdeling van Islamitische kunst. De werken in de Sully-vleugel hebben we in mei 2013 niet kunnen bekijken. Het museum is voor één dag te groot. Je moet er vaker komen om alles te kunnen zien en te ervaren.

3 gedachtes over “Musee du Louvre

    1. Thanks, Richard. It’s a small part of the photos we’ve made in the Louvre. You’ll have to go there by yourself to see the rest of the art collection 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.