Parque das Nações

Parque das Nacoes

In 1998 had Lissabon de eer om de wereldtentoonstelling te organiseren. Het thema was de oceaan. Passend bij de geschiedenis van het land en bij de ligging van de hoofdstad van Portugal. Vijftien jaren later, april 2013, ligt het voormalige expoterrein, Parque das Nações, er wonderbaarlijk goed bij. Het is een nieuw, modern centrum geworden, met een winkelcentrum, een groot station, veel bedrijvigheid en natuurlijk de voormalige paviljoens. Het hoofdgebouw ‘Pavilhão de Portugal’ is het middelpunt van het terrein en blijft, met z’n golvend betonnen dak, indrukwekkend. Naast de moderne architectuur is de straatkunst een belangrijke trekpleister. Van meerminnen tot aan comics. Klik op de foto’s voor designers van de gebouwen en de kunstwerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.