Art it is!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na tien jaren verbouwen, gaat op 13 april 2013 het Rijksmuseum in Amsterdam open. Het gebouw is in oude luister hersteld. De ornamenten van het oorspronkelijke gebouw van P.J.H. Cuypers zijn in volle glorie te zien. Kunstwerken die we lang hebben moeten missen, hebben in het mooie nieuwe gebouw een plek gevonden. Om de kunst te kunnen duiden, is een kort kunstgeschiedenislesje handig. Grafisch ontwerper Outmane Amahou heeft een schitterende serie van werken gemaakt, waarin de belangrijkste kunststromingen hun plek hebben gekregen. De Fransman leidt ons door de geschiedenis van Renaissance tot aan Pop Art, door middel van simpele, herkenbare vormen. Op de website van Outmane Amahou vind je de complete serie en kun je in de shop zien hoe je de werken kunt kopen.

with kind permission of Outmane Amahou © 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s