Pergamon Museum

Pergamon Museum

Van het Pergamon altaar naar de Ishtar poort uit Babylon in slechts enkele seconden. Het Pergamon Museum in Berlijn heeft grootse museumstukken. Ook bij een tweede bezoek blijft je mond opvallen van de grootsheid van het altaar, de poort en de toegang tot de Markt van Miletus. De kleinere stukken zijn zeker ook het bekijken meer dan waard, zoals de wandtapijten in de Islamitische afdeling. Het museum wordt op dit moment verbouwd, maar gelukkig goeddeels geopend voor het publiek, en is naar verwachting in 2025 volledig gerenoveerd.

7 gedachtes over “Pergamon Museum

    1. I’ll try to translate the text in English…:
      From the Pergamon Altar to the Ishtar Gate at Babylon in just a few seconds. The Pergamon Museum in Berlin has got the largest museum pieces. Even at the second visit the greatness is breathtaking: the gates and the market of Miletus. The smaller pieces are great as well, such as the Islamic (Arabic) tapestries. At the moment the museum is under construction, but fortunately opened for the public, and is expected to be completely renewed in 2025.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s