Impressive architecture

Impressive architecture

Glasgow was in 1990 de eerste niet-hoofdstad die Culturele Hoofdstad van Europa werd. Dit predikaat was de aanleiding voor de revitalisering van de Schotse stad. Er werd flink geïnvesteerd in de stad. Rond de rivier Clyde werd een aantal hoogstandjes op het gebied van architectuur gebouwd. De ‘Clyde Auditorium’ – Armadillo – van Sir Norman Foster, uit 1997, is één van de in het oog springende voorbeelden van de vernieuwing. Aan de overzijde van de rivier liggen de Glasgow Science Centre, het IMAX theater en de Glasgow Tower, deze bijzondere gebouwen openden in 2000 en 2001, kort nadar de stad in 1999 de titel ‘Britse stad van Architectuur en Design’ kreeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.