Modern art & Design

modern art and design

In het centrum van Glasgow liggen twee culturele tempels: the Gallery of Modern Art en The Lighthouse. The Gallery of Modern Art ligt in het fijne Merchant City en heeft wisselende tentoonstellingen. In januari 2013 was kunst van Niki de Saint Phalle en waren nieuwe aanwinsten in Tales of the City te zien. The Lighthouse is sinds 2012 het centrum voor design en architectuur van Schotland. Ierse designers lieten in januari hun creaties zien. Daarnaast was Schotland vanuit een ander perspectief te zien, van boven met vergrootglazen. De Schotse architect Charles Rennie Mackintosch heeft een vaste tentoonstelling in The Lighthouse. Je kunt zijn werk ook zelf beleven in The Willow Tea Rooms. High Tea op z’n Schots, heel toeristisch maar ook erg leuk en lekker.

2 gedachtes over “Modern art & Design

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.