Cathedral & Necropolis

Glasgow 2013

Zaterdag 26 januari 2013. Een mooie zonnige dag in Glasgow. Het gaf een bezoek aan de Glasgow Cathedral en Necropolis extra sfeer. De kathedraal vindt z’n oorsprong in de 12e eeuw, op de plek waar Sint Mungo, patroonheilige van Glasgow, is begraven. De kathedraal heeft formeel niet meer de functie van kathedraal sinds de reformatie, maar het heeft zeker de allure van een kathedraal. Naast de kerk ligt een begraafplaats die in 1833 is geopend. Op dit moment zijn er ongeveer 3.500 grafmonumenten op het terrein. De Victoriaanse begraafplaats herbergt naast de monumenten van een aantal beroemde Schotten, ook een kleine Joodse begraafplaats en oorlogsgraven.

2 gedachtes over “Cathedral & Necropolis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s