DIY Houses

De jongste stad van Nederland, Almere, groeit en groeit. Zelfs in tijden van recessie lukt het de stad om ondernemers en nieuwe inwoners te trekken. De stad breidt uit, het nieuwste stadsdeel is Almere Poort. In Almere Poort is de stad begonnen met ‘particulier opdrachtgeverschap’ in het Homeruskwartier. Bewoners mogen zelf bepalen wat ze bouwen op hun aangekochte kavel. De gemeente heeft enkel aangegeven wat voor een type huizen ze verwachten in delen van het Homeruskwartier, zoals grachthuizen, villa’s, tuinderswoningen of een rijtjes woning. De architectuur wordt bepaald door de bewoners, zonder opgelegde bestemmingsplannen. Het levert een zeer divers beeld op. Het maakt een discussie los, over smaak en creativiteit. Eén van de in het oog springende huis is het huis zonder ramen op de verdiepingen. Hiervoor heeft de bewoner een ontheffing gekregen om af te wijken van landelijke wetgeving op bouwen en wonen. Verderop in Almere Poort staat ‘Het Klokhuis’. Een milieuvriendelijk en pedagogisch verantwoord huis ontworpen door een 10-jarige kijker van het televisieprogramma Het Klokhuis. Het huis is te bezoeken door jong en oud, op de website van Stad & Natuur vind je meer informatie. De foto’s zijn gemaakt met iPhone 4S en bewerkt met instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s