Sundayafternoon in Groninger Museum

Het is altijd een feest om door het Groninger Museum te lopen. Het museum is beroemd om de architectuur en om de inrichting, in 2011 hebben ontwerpen van Maarten Baas, Jaime Hayon en Studio Job het licht gezien, maar ook beroemd om de unieke tentoonstellingen. Naast de vaste collectie van De Ploeg en de keramiek-collectie is er veel ruimte voor hedendaagse kunst. Tot en met 18 november 2012 is de kledingkunst van Yin Xiuzhen te zien. De Chinese kunstenares tovert kleding om in gebruiksvoorwerpen. Mooi zijn de steden in koffers en de ‘boekenkasten’. Marc Bijl is tot en met 1 april 2013 te zien met Urban Gothic. Zijn werk is ruw, confronterend en verrassend, zoals zijn interpretaties van grote meesters als Mondriaan en Rothko. Op de website van het Groninger Museum is meer informatie over de tentoonstellingen te vinden. Meer over de herinrichting van het museum vind je hier. De foto’s zijn gemaakt met iPhone 4S en bewerkt met instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.