Rice as an Experience

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik ben een fan van het werk van Mark Rothko. Een reproductie van zijn ‘Red on Maroon’ siert onze gang. De schilder werd op 25 september 1903 geboren als Markus Rothkowitz in Rusland. Sinds 1940 gebruikt hij de naam Mark Rothko. In zijn begin jaren schilderde Rothko o.a. aan de mythologie ontleende ontwerpen en surrealistische doeken. Na de tweede wereldoorlog wordt zijn werk steeds abstracter en maakt hij gebruik van kleurformaties. In zijn laatste levensjaar werkt hij aan zijn ‘Dark Paintings’. Op 25 februari 1970 pleegt Mark Rothko zelfmoord. Zijn nalatenschap is omvangrijk. Grote musea voor moderne kunst hebben werken van zijn hand. New Yorkse kunstenaar Henry Hargreaves is geïnspireerd door het werk van Mark Rothko. Samen met stylist Caitlin Levin maakte hij een eigen interpretatie van het werk van Rothko. In rijst. De rijstkorrels zijn eerst geverfd en vervolgens met mallen in een ‘schilderij’ vervat. De meester zou tevreden zijn, hij zei immers ooit: “Een schilderij gaat niet over een ervaring. Het is een ervaring.” Deze stukken en ander verrassend leuk werk vind je op de website van Henry Hargreaves.

with kind permission of Henry Hargreaves © 2012

3 gedachtes over “Rice as an Experience

  1. Pingback: Game Over! « COS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.