Coldplay: O O Den Haag

Wat een verschil tussen het eerste concert dat ik van ze zag en het laatste concert. In 2002 zag ik in Amsterdam een nog relatief onbekend bandje uit Engeland optreden in de HMH. Het concert was uitverkocht, de band moest toen al uitwijken van de Melkweg naar een grotere zaal, maar de band was nog te zien en goed te horen. Via Ahoy, Gelredome en Goffertpark en weer uitverkocht, trad Coldplay donderdag 6 september 2012 op voor bijna 70.000 toeschouwers in de openlucht, op het Malieveld in Den Haag. Coldplay is definitief een stadionband, compleet met het grote gebaar: vuurwerk en rondstuiterende ballen. Op Twitter, Facebook en op straat waren de bezoekers lyrisch over het concert. Chris Martin’s versie van ‘O O Den Haag’ is veel besproken en geprezen vanwege de sympathieke knipoog naar Nederland, maar was het muzikaal gezien een goed concert…? Misschien verlang ik wel te veel naar een kleinere zaal waar je de band nog in levende lijve kunt zien in plaats van op grote schermen.

2 gedachtes over “Coldplay: O O Den Haag

    1. Ik stond te ver van het podium af. Ik heb eigenlijk televisie staan kijken. Eerdere concerten vond ik beter. De show was goed, maar voor show kun je net zo goed naar Madonna gaan (zie MDNA) 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.