MA-XXI

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wie Rome zegt, zegt oudheid, ruïnes, fonteinen, pleinen en kerken. En dat is waar. Maar er is meer in Rome. In 2009 opende het museum voor kunst uit de 21e eeuw, MAXXI, haar deuren. Hier vind je een artikel dat ik al eerder over MAXXI blogde. Het museum is ontworpen door architectenbureau Zaha Hadid, met de gedachte dat er geen grenzen zijn tussen de binnenkant van het gebouw en de buitenkant. Het lijnenspel van het gebouw moet deze filosofie benadrukken. Mooi bedacht, maar aan de buitenkant mag er zonder enkele begrenzing gefotografeerd worden, eenmaal binnen mag er enkel in de ruimtes gefotografeerd worden als er geen kunst hangt of staat. Jammer, want de kunst en het gebouw vullen elkaar op sommige gebieden aan. Je zult dus zelf naar Rome moeten gaan voor de architectuurmodellen, voor de nieuwe oogst aan Italiaanse kunstenaars en voor de kunstnomaden. En natuurlijk voor de heerlijke broodjes uit het restaurant van MAXXI.

2 gedachtes over “MA-XXI

  1. Fraaie reeks! Ik dacht nochtans dat fotograferen binnen verboden was 😉
    Prachtig gebouw maar het museum zou slecht beheerd zijn en verlies draaien.

    1. Er mag niet gefotografeerd worden in de expositieruimtes. Ik heb de vrijheid genomen om daarbuiten wel foto’s te maken. De exposities waren niet bijster bijzonder en het gebouw is op punten niet mooi afgewerkt. Het café is wel leuk en de broodjes zijn er lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.