Sant Francesc

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het Catalaanse dorpje Santpedor is sinds het begin van de achtiende eeuw in het bezit van een ruwe diamant. Het convent van Sant Francesc is gebouwd door Franciscanen en is in de loop van de eeuwen slachtoffer geworden van verval. Enkel de kerk is behouden gebleven en heeft, na een grondige restauratie, een nieuwe functie gekregen. Oud en nieuw mixen schitterend in het ontwerp van David Closes en de kerk is blinkt als een schitterende diamant. De kerk dient nu als auditorium en multifunctioneel centrum en beschikt over eigentijdse faciliteiten. Op de webiste van David Closes vind je het complete verhaal van dit bijzondere restauratieproject, ook vind je er meer foto’s (gemaakt door Jordi Surroca).

with kind permission of David Closes © Jordi Surroca 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.