EYE

Het Filmmuseum van Amsterdam heeft in april 2012 het Vondelpark verruild voor het IJ. Het nieuwe onderkomen is een ‘eyecatcher’. Het architectenbureau Delugan Meissl Associated Architects ontwierp een gebouw dat van een afstand lijkt op een oog. De buitenkant is bijzonder te noemen. De binnenkant valt enigszins tegen, het gebouw oogt van buiten groter. Veel ruimte is natuurlijk gaan zitten in de bioscoopzalen. Het is niet een ‘gewone’ bioscoop, de witte muren zorgen voor veel licht in het gebouw. De vrij toegankelijke expositieruimtes bevinden zich in de kelder. De exposities zijn interactief gemaakt. In de grote expositieruimte kun je filmfragmenten kiezen in de verschillende genres, de fragmenten worden getoond op de wanden. Naast museum is EYE dus ook een bioscoop, een filmhuis. Op de website van EYE vind je alle activiteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s