Hermitage Amsterdam

Het Amstelhof werd in 1681 gebouwd als verpleeghuis en heeft ruim driehonderd jaar deze functie gehad. In 2009 werd het gebouw na een grondige verbouwing geopend als museum. Een aantal oude vertrekken is in oude luister hersteld; de oude Regentenkamer, de keuken en de kerkzaal zijn geheel opgeknapt en maken onderdeel uit van het museum. De Hermitage is één van ’s werelds grootste musea en heeft de hoofdvestiging in het Amsterdam van Rusland: Sint Petersburg. Het was dan ook logisch om een dependance te openen in Amsterdam. Het resultaat is een prachtig, door Hans van Heeswijk ontworpen gebouw. De inrichting is ontworpen door Merkx+Girod en is verfijnd en past prima in het oude gebouw. De binnentuin is van de hand Michael van Gessel. Tot en met 13 januari 2013 is de prachtige expositie ‘Impressionisme, sensatie en inspiratie’ te zien in de Hermitage Amsterdam. Er zijn regelmatig activiteiten in het museum, op zondag 8 juli 2012 werd er Russische muziek gespeeld door twee mooie vrouwen met viool en harmonica.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.