Praha Museum Kampa

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In 2003 heeft de omvangrijke kunstverzameling van echtpaar Jan en Meda Mládek onderdak gevonden in een oude watermolen op het eiland Kampa in Praag. Het Museum Kampa was geboren. Het museum heeft een eigen collectie met moderne en hedendaagse kunst van voornamelijk Oost-Europese kunstenaars. De kunstwerken zijn veelal rauw en grijs en worden getoond in een aantal zalen in de oude fabriek die bij de watermolen hoort, maar ook op de binnenplaats en zelfs in de rivier. De mooiste kunstwerken zijn de doorkijkjes naar buiten en het dak op de uitbouw van het museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s