Pražský hrad

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Al eeuwen lang worden Praag en Tsjechië bestuurd vanaf de Praagse Burcht. Op een heuvel werd in de 9e eeuw een burcht gesticht en sindsdien zijn er paleizen, torens en kerken gebouwd. Het is een wijk omringd door schitterende tuinen. De belangrijkste kerk is de St. Vitus kathedraal, maar de rood gekleurde St. Jorisbasiliek is minstens evenzo mooi. Het Sternbergpaleis herbergt kunst van Goya, Rembrandt en Rubens, maar is van buiten ook een kunstwerk met z’n bewerkte stenen. De Belverdère biedt een mooi uitzicht over de Joodse wijk in Praag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s