It’s history

It's history
Arnhem is bekend van het Openlucht Museum. Een museum waar de geschiedenis wordt herbeleefd en tastbaar is. Gebouwen uit het hele land die van de ondergang worden gered en in het Openlucht Museum worden heropgebouwd. Zoveel historisch besef in de provinciehoofdstad van Gelderland en toch sloot op 29 januari 2012 het Historisch Museum Arnhem om 5 uur haar deuren. Het museum zal een nieuwe plek krijgen in het nieuwe Erfgoedcentrum dat zal komen tussen de Rijn en de binnenstad, maar dat centrum moet nog worden gebouwd. Op de laatste openingsdag zagen wij voorlopig voor de laatste keer het poppenhuis van Lizzy Ansingh, de mooie stijlkamers van het oude Burgerweeshuis, de gezichten op het oude Arnhem, de bekende producten uit Arnhem en de laatste tentoonstelling: Verborgen leven, Arnhemse mystiek, met onder anderen de relikwieënbuste van St. Eusebius.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.