Noviomagus

Op een zaterdagmiddag in januari naar de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Het blijft fascinerend om te zien dat oud en nieuw soms goed samen gaan en soms ook volledig detoneren. In de tweede wereldoorlog is veel van de oude stad vernield en niet altijd is daar iets moois voor teruggekomen. De mooiste voorbeelden van lelijkheid vind je dichtbij het station. Eind jaren ’90 en begin van deze eeuw is de stad aan het vernieuwen geslagen. De Marikenstraat, LUX en de benedenstad zijn mooie voorbeelden van herinrichting. Het lelijkste plein van Nijmegen, Plein 1944, wordt op dit moment heringericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s