Last year

2011. Een jaar vol leuke vrienden, lieve familie, heerlijke diners, fijne gebeurtenissen en mooie reizen. Veel heb ik gedeeld via COS. Een greep uit de vele hoogtepunten.
In jauari 2011 boekten we de vliegtickets naar New York. Er volgden maanden van wachten en verheugen op de trip in juni. Veel hebben we gezien, zoals The MetMoMA, MAD, Coney Island, The High Line en Ground Zero en meegemaakt: de ‘live’ opnamen van Project Runway en de Gay Pride. En of dat alles nog niet genoeg was, hebben we ook nog even een dagje Washington DC gedaan.
Maar er was meer vakantiepret. Het begon al vroeg in 2011. Een vakantie in de sneeuw met lieve vrienden. Val Thorens was de bestemming, de sneeuw was wit en de zon…? De zon die scheen volop. Het was januari.

Na een natte zomer, boordevol werkstress was het eind september tijd voor de laatste vakantie van 2011: Valencia! De zon scheen wederom volop en de temperaturen waren hoog in de laatste week van september, zelfs voor Spaanse begrippen. Genieten van de gebouwen van Calatrava, graffiti en heerlijk eten.

Arnhem is dè modestad van Nederland en in 2011 werd dat gevierd met het tweejaarlijkse modefestijn ‘Arnhem Mode Biënnale‘. De biënnale vond plaats in de oude fabriekshallen van Akzo, net buiten de binnenstad. En die locatie was voor veel toeristen een brug te ver. De bezoekersaantallen bleven – onterecht – achter bij de verwachtingen. Zij hebben de mooie ontwerpen van jonge designers gemist, evenals de ruim opgezette exposities van de gevestigde namen.

Philips is er groot geworden en heeft plaats gemaakt voor nieuw design. Eindhoven is designstad en staat jaarlijks stil bij deze eretitel met de Dutch Design Week. De hele stad is het toneel van design, van het centrum tot en met de oude fabrieksterreinen van de gloeilampenfabrikant. Piet Hein Eek heeft de stad jaren geleden al ontdekt en vond er een thuis voor zijn fabriek, showroom en winkel.

Zou Wouter Hamel deze foto ook leuk vinden? We hebben er in elk geval veel plezier om gehad, na het concert op 31 maart in Luxor Live. Deze ‘mooiste zaal van Nederland’ was op 11 november 2011 helemaal voor de Belgische band Hooverphonic. In Ahoy probeerde we op 13 april chocola te maken van de muziek van Jamiroquai. En Kylie Minogue zou op 17 maart 2011 naar het Gelredome komen, maar moest uitwijken naar de HMH in Amsterdam vanwege ‘technische redenen’. Opeens was het concert uitverkocht en genoten de fans van een waar waterspektakel.

2011 was een cultureel jaar. Cultuur met een hoofdletter C in New York, Valencia en… Assen. Het nieuwe Drents Museum mag gezien worden, evenals de tentoonstelling over de gouden eeuw van China. Cultuur met een kleine letter c was te vinden op de Vintage Beurs in Utrecht. Vele verzamelingen, zowel in spullen als in mensen. Een feestje om te fotograferen.

Een gedachte over “Last year

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.